zondag 27 november 2011

Jarige zus

Dinsdag heb ik de samen met de meisjes en Quint de dichte mist getrotseerd om Quints nieuwe schoenen te halen bij het revalidatiecentrum. Al een tijd geleden gepast, later nog eens weer heen geweest om het model te veranderen omdat de "mooie" bontschoenen die ik voor meneer had uitgezocht niet leverbaar waren. Uiteindelijk zelf een schoen samen gesteld. I.p.v. veters klittenband, geen blauw maar zwart en een accentje rood. Mm leek best aardig toen Quint ze aan had maar de revalidatiearts was niet helemaal tevreden, ze waren te wijd en te groot. Beetje aangepast daar door de schoenmaker en nu in de gaten houden of er geen drukpunten ontstaan omdat Quint hoogstwaarschijnlijk wat kan wiebelen met zijn voeten binnen deze immense schoen maatje 25 ! De rekening krijgen we later via de zorgverzekeraar, verwacht een eigen bijdrage van rond de 70 euro, wat zou zo'n schoen nou eigenlijk kosten?? Ik denk dat we ons rot schrikken als we het helemaal zelf zouden moeten betalen, een paar schoenen die alleen gebruikt worden bij het zitten in een rolstoel buiten en in het loopstoeltje, hooguit 1 uur per dag in gebruik dus en er wordt niet op gelopen....De sint vond dat deze stoere stapper wel een cadeautje verdiende en zo had Quint vanochtend een v-tech helikoptertje onder zijn schoen. Zuslief pakte het uit en Quint heeft er de hele dag niet naar omgekeken. Nieuw speelgoed is niet aan hem besteed, ook al is het een rammelaar zoals de velen die hij heeft, helaas, meneer wordt kieskeurig en speelt liever met zijn winnie the pooh of ernie.Die grote zus werd donderdag 11 jaar, stoere mooie meid met een lief karakter en heel af en toe ook een grote mond en een rake opmerking. Wennen een (bijna) puber in huis. Een geweldige dag heeft zij gehad en wij ook, heel gezellig, veel kado's en lekkere taart.

Deze zondag hebben we lekker gekneuterd aan sinterklaas suprises, wel met in onze gedachten vriendje Lennard die zo vecht en ook aan anderen die zo verdrietig zijn, heel vreemd om zoals gisteravond heerlijk met familie te eten en het goed te hebben, dat er anderzijds zoveel verdriet is. Moeilijk om alles te kunnen rijmen in het leven. Quint vermaakte zich goed gisteravond, gelukkig hadden we de dvd speler mee en met hulp van een verlengsnoer heeft hij zich goed vermaakt terwijl wij een pannenkoek aten. Zwarte Piet was lief voor ons prinsje en hij vond uiteraard de handschoen weer bijster interessant.
De aankomende week hebben we het "druk". Bezoekje UMCG oogarts, gesprek op het ekj, rapportavonden voor de meiden, pgb info avond en uiteraard de sintkadootjes scoren..............Kijken of het allemaal gaat lukken, de laatste 2 weken komt er door alle ellende weinig uit onze handen. Ons hoofd te vol met wat er gebeurde en gebeurt, gelukkig merken we nog steeds dat er velen met ons meeleven, super!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Chary!! Een beginnende puberende dochter in huis? Sterkte...
Het is ook zo tegenstrijdig: blijde vreugdevolle momenten en daartegenover de narigheid bij jezelf, het verdriet van en bij anderen. Moeilijk hé Jeannet.

Héél véél sterkte voor jullie! Hoe gaat het trouwens met de revalidatie van Ard?
Liefs van mij ...

Anoniem zei

Lieve Jeanet,

Ik wil je laten weten dat ik met jullie meeleef. Ik las net dat Lennard naar de Hemel is gegaan... Het zal jullie ongetwijfeld ook raken. Gedachten zullen door je hoofd gaan.
En als ik zo tussen alle regels lees speelt er nog meer...
We zullen voor jullie bidden!

Een warme knuffel (vertolkt door koude letters)
Lieve groet uit Polsbroek
Heleen

Anoniem zei

oh oh...anoniem hierboven d.d. 28-11 was/ben ik...Nardy...Sorry