dinsdag 9 december 2014

Veranderingen in de zorg #sinterklaaskadootje

Om gek van te worden............
.al die enveloppen die op de deurmat vallen, zoveel stress geeft het want wat willen ze nu weer van je, durf amper de envelop te openen..........net of ik de boel fraudeer ( luxe vakanties kennen we niet, heb nog nooit een vliegtuig van binnen gezien nb) alles moet opgestuurd worden. Verzin echt deze complexe zorg van Quint niet hoor?  Misschien eens komen kijken en de papieren in kijken hoe we de zorg inkopen en wie wat doet in plaats van ons zoveel extra zorgen en werk te bezorgen wat binnen no time weer opgestuurd moet worden.
Op 5 december kwam notabene de stressvolle brief voor mij, dat alles opgestuurd moet worden en nu nadert de deadline van 24 december, om de zorgovereenkomsten ( die ook al naar de SVB zijn opgestuurd) en zorgbeschrijvingen van 8 PGB-ers beschrijven en dan dus voor de kerst bij het zorgkantoor moeten zijn. Maar ja ook hier sinterklaas stress en uiteraard Quints verjaardag op 14-12, elk jaar met gemengde gevoelens.
Ik denk dat andere jaren al die werknemers van het zorgkantoor met kerst aan het diner zitten en daarna uitbuiken op de bank met een wijntje en dan een heerlijk lange nacht maken met de volgende dag een fijne kerstdienst in de kerk ( zie vorige blog) en daarna misschien gaan lunchen bij vrienden of zo maar nu neem ik aan dat ze alle zorgplannen lezen en beoordelen of er daadwerkelijk uitbetaald mag worden in januari.
Of zou het zo zijn dat wij met al ons slaaptekort en (medische) zorgen wat we 24uur per dag doen met kerst uitgeteld en opgebrand zijn door alle beslommeringen wat betreft WLZ en vergeten groep en de zorgkantoormedewerkers gewoon vrij zijn met en tussen kerst en oud/nieuw? Wanneer krijgen we dan bericht of de beschrijvingen goed gekeurd zijn?

Door alle zorgen heb ik voor januari nog maar geen zorg besproken want ik heb geen idee of het betaald kan worden want straks vallen ze dan ineens over hoe de zorg gegeven wordt of door wie..........zoveel onzekerheden terwijl we getekend hebben om in de Wet Langdurige Zorg te komen terwijl we eigenlijk geeneens weten wat dat precies inhoudt...tja voor 2015 beloven ze nog veel maar daarna..............Carpe diem dat doen we zondag al 9 jaar, maar niet door al die enveloppen met inhoud maar door de liefde .........van ons mooie Quintekind.

Geen opmerkingen: