zaterdag 10 maart 2012

Wel of niet operatie en een bult.

Had me eigenlijk voorgenomen pas na 1 april, wanneer we de nare tijd waar we vanaf september al in zitten, zouden hebben achter gelaten, weer te schrijven, maar omdat dit blog toch eigenlijk over Quint gaat en niet over priveproblemen nu toch een stukje.  Want ja, het is weer spannend en werd vandaag nog weer spannender. Quint had namelijk de hele week gelogeerd en dat was eigenlijk niet slim maar omdat je al maanden van te voren bij het kinderhospice moet reserveren ging meneer een hele week. Niet slim omdat onze indicatie voor logeren voor de helft gekort is  in januari. Tja en de week logeren in januari stond al ( zijn we samen met de meiden een weekendje naar Berlijn geweest, om de zorgen even te vergeten en te kijken bij Bao-Bao).Net zoals deze week ook al stond en zo zijn we al bijna door onze dagen weer heen voor het eerste half jaar ( met dank aan het CIZ).
Deze logeerweek zelf niet veel gedaan, achterstallige post weggewerkt, beetje gepoetst en een prijs in ontvangst genomen, waarvan de foto die in de krant komt hier ook vast nog wel zal komen te staan of ik moet er zo raar op staan!! Prijs gewonnen op de uitvaartbeurs, had een quiz ingevuld en hoera ik won m, nou zul je denken wat win je nu op een uitvaartbeurs maar het was gelukkig een prijs die je nu ook al heerlijk kunt gebruiken.Een camera, en best een leuke dus ik kan nu hopelijk nog mooiere foto's hier gaan plaatsen. De prijs was beschikbaar gesteld door Nuvema op de beurs van Rina Uulders, uitvaartverzorgster hier in Ommen http://www.uitvaartverzorgingrinauulders.nl/  kon dus ook niet wachten de afgelopen dagen om Quint er op te zetten.
Vanochtend hebben Ard en oma hebben daar weer opgehaald en hij was in prima doen, de hele week waren de berichten al goed, hij had geen last van heimwee en vermaakte zich prima, gelukkig!!
Er was wel een vp-er die aan de telefoon vertelde dat ze een bult bij Quint had ontdekt op zijn buik maar heb daar verder niet teveel over nagedacht totdat Quint thuis was vanmiddag en ik hem een schone luier deed. Tjonge, twas een beste bult en ik snap nog niet dat het verder niet bij anderen is opgevallen. Het zit onder zijn mickey-button opening en je denkt dan misschien tis vast de ballon maar als je de button een beetje beweegt zie je de bult ter grootte van een klein ei niet heen en weer gaan, wel een beetje vreemd ook omdat hij thuis vanmiddag een aantal malen diarree had. Het doet hem geen pijn gelukkig en heeft ook geen koorts dus tis niet dat ik me hele grote zorgen maak maar lekker zit het ook niet. Als ik dit blog af heb zal ik nog even googelen.
Je zult misschien zeggen waarom heb je niet even de arts gebeld, had ik anders vanmiddag ook wel gelijk gedaan maar het is zo dat Quint morgen ( zondag 11-3) zal worden opgenomen in het UMCG. Mits er plek is op high care ( kinder-ic), morgen vroeg moet ik bellen of er plek is, als er geen plek is word hij maandag niet opnieuw aan zijn oortjes geholpen maar op een later tijdstip wanneer het rustig is op de ic. Beetje spannend nu hier dus. Hopen natuurlijk dat er plek is want dat zou betekenen dat er niet in alle bedden kindjes vechten voor hun leven maar anderzijds hebben we ook geen zin in deze opname en de operatie. Dit komt omdat we in januari op de KNO poli zijn geweest en we er achter kwamen dat Quint gewoon wel buisjes had moeten krijgen tijdens de operatie in september, dat gevoel had ik toen al. Voelde me toen ook gigantisch bedrogen door de kno doc omdat hij er niet was op de operatiekamer en het dus door iemand anders liet opknappen terwijl hij mij de vrijdag er voor nog had beloofd er maandag te zijn. Hij was niet ziek of zo die dag, er werd een smoes verzonnen terwijl je daar staat en de anesthesioloog wil beginnen, daar sta je dan als mama met je mond vol tanden maar wel het stoom uit je oren. Toen was voor mij duidelijk dat deze doc niet weer aan Quints bed of rolstoel hoeft te komen, het was de 3e keer dat hij ons en met name Quint niet serieus nam. Dr D heeft het verpest maar gelukkig neemt de arts die we op de poli spraken het over en zij zal er maandag staan mits Quint er dus ook is. Zij gaf aan dat Quint buisjes had moeten krijgen in september omdat je anders nooit kunt zien waar zijn gehoorproblemen mee opgelost kunnen worden. Als we dit niet doen kunnen we ook geen gehoorapparaten proberen dus eerst dit en anders dat. Zelf denk ik nog steeds dat Quint niet goed hoort, maar dat dit komt door de aansturing, hij hoort gewoon selectief. Haha kind van zijn mama!
Morgen ochtend dus bellen met de regieverpleegkundige en horen of er een tentbed geplaatst word of dat we op een later tijdstip moeten komen. Anders is er dus maandagochtend de ok om 8 uur en zullen we morgen nog het een en ander moeten regelen voor de meisjes, het geeft niet, we raken er aan gewend maar ik zal ook blij zijn als er even naar die bult word gekeken of het nou in Hardenberg is of in Groningen, wil toch weten wat ons prinsje daar heeft zitten.

7 opmerkingen:

Nienke zei

Wat een zorgen en geregel weer. En altijd spannend die opname en als er dan pas op het laatst bekend wordt of het door kan gaan of niet. En die logeerdagen korten...... te zot voor worden dat er op die dingen bezuinigd worden, kan genoeg andere dingen noemen waar ze op kunnen bezuinigen.
Hoop dat vanaf april de zorgen heel wat minder worden en het recht recht is. Sterkte lieve allemaal, hoop dat je snel meer weet over die bult.
Liefs Nienke

Anoniem zei

Lieve veurinkjes,

Sterkte voor morgen!
Denk aan jullie.

Liefs Georgette en haar mannen

De Beukertjes zei

Ik hoop dat jullie positief bericht van het UMCG hebben ontvangen. Want ook al is een opname zwaar, het moet toch gebeuren en dan liever niet elke keer uitstel.
Hoop dat het privé ook allemaal nog vol te houden is met die nare tijd en dat het per 1 april ook ècht allemaal voorbij is en jullie weer vooruit kunnen kijken. Sterkte gewenst!

Oja, en natuurlijk van harte gefeliciteerd met de gewonnen prijs. We hopen heel veel mooie kiekjes te kunnen bewonderen ;-)

Anoniem zei

Lieve allemaal, weer een heftig verhaal. Hopelijk vandag wel naar het UMCG.
Slordig zo'n kno arts.... en dan die logeerdagen korten...tja, te zot voor woorden, meid.
Groeten van mij ... Nardy

Yvonne Wesselink-Spijker zei

Heel veel sterkte met alles...maar zéker voor jullie prins!!
Liefs uit Bergentheim

marielle temmink zei

heeel veel sterkte en we denken aan jullie het is toch elke keer wat hoor die artsen laat ze eens ons serieus nemen je moet ook altijd vechten tegen hun. als je al niet genoeg zorgen hebt . veel liefs marielle en alisia

Anoniem zei

beste quint en familie

Heel veel sterkte morgen met je operatie ook voor papa en mama. zal voor je bidden. groetjes willy verduyn