zondag 30 oktober 2011

Herfstvakantie 2011

Het is zondagmiddag, de herfstvakantie zit er weer op. Ondanks alle perikelen hebben we ons toch goed vermaakt. Ook Quint, ondanks het vele gesnotter en de lage saturaties in de avond tijdens slaap is hij vrolijk en fit. Gewoon met de bus naar het ekj gegaan op maandag, dinsdag hem zelf gebracht en gehaald en in de ochtend met de meiden naar de markt geweest. Ipv na 15.00uur
Zondagochtend 30-10-2011 in de zoefzoef samen met Chary
 stond de firma Atlas al om 13.30uur voor de deur terwijl Quint nog niet thuis was, pff als het momenteel anders gaat als mijn strak geplande agenda schiet ik compleet in de stress, zo ook nu. De beste man heeft koffie in zijn bus gedronken en ik heb Quint maar iets eerder opgehaald en toen kon meneer in de ZoefZoef om te kijken of deze loopstoel iets voor hem zou zijn. Nou dat was het zeker want hij kreeg op een gegeven moment door hoe hij vooruit kon komen, geweldig om te zien. Woensdag PGb-er Janine bij ons thuis voor Quint, uiteraard die dag even naar de begraafplaats geweest bij Inge,  6 jaar geleden op die woensdagochtend overgegaan naar het land van louter licht, tevens ook mijn laatste werkdag voor de geboorte van Quint, een dag die zoveel impact heeft gehad. Donderdag PGB-er Petra verzorgt Quint en ik ga shoppen met de meiden in Zwolle. De pinpas draaide overuren door de gegroeide meiden en niet te vergeten Quint. Alle3 groeien ze enorm, maar goed ook voor de winkeliers. Leuke schoenen gekocht, winterjas en wat shirts/broeken.Lekker een tosti gegeten bij Tostiworld. Het smaakt verrukkelijk maar gezellig zitten vind ik het niet, voor de meiden is het een supertractatie dus dat telt en lijkt het zelfs een traditie te worden om daar in de vakanties heen te gaan. Vrijdag hadden we een lekker dagje thuis gepland, pijamaochtend, dat is goed gelukt. Quint werd met de bus gehaald, Ard werd ook opgehaald en konden de meiden lekker genieten van wat hangen voor de tv en lekker tutten met nagellakjes etc. Quint had een goede dag gehad en kwam vrolijk uit de bus, dat zien we ook wel eens anders maar deze dag kwam het goed uit want wilde eigenlijk nog met de meiden naar de film. Er lagen al zo lang bioscoopbonnen te wachten dus werd de film Razend uitgezocht. Best een pittige film en voor Ylva heftig vond ik alhoewel madam zelf het niet zo zag. Oma pastte op Quint en dat ging ook helemaal goed, Quint was moe en sliep al vroeg.
Zaterdag waren we uitverkoren om naar Duinrell te gaan in het kader van Ster voor 1 dag van het Zeldzame Ziekten Fonds. Meisjes hadden zich er erg op verheugd maar naarmate de dag dichterbij kwam zag ik steeds meer beren op de weg. Quint de hele dag mee zag ik niet zitten. Best koud de hele dag buiten in een rolstoel, daarbij natuurlijk toch zo'n 2uur in de auto heen ( en terug moesten we uiteraard ook nog) en om daar dan de hele dag alleen rond te lopen ( mmm alleen.....er waren nog een heleboel gezinnen uitgenodigd) met de meiden en Quint....Het leek me niet zo'n goed plan, meisjes wilden ook graag zwemmen dan en dat is voor Quint al helemaal niet te doen. Ard zag zichzelf daar ook niet de hele dag rond huppelen op krukken dus ik was er wel uit. Duinrell met z'n 5en werd afgeblazen. Erg sneu en de meiden snapten het wel maar of we niet met z'n 3en konden gaan? We hadden wel wat oppas voor Quint voor een paar uur maar niet van 8uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds, omdat ik zelf ook al zo klungel momenteel met mijn schouder en nek zag ik er geen gat in en vrijdagavond de plannen verandert. Gekeken wat een huisje kost voor een weekend en de meiden beloofd wanneer alles weer in een rustiger vaarwater is, Ard ook kan zwemmen etc we er een keer heen gaan. Moet voor Quint toch morgen de logeerdata doorgeven voor de eerste 3 maanden van 2012 en wie weet kunnen we het zo plannen dat Quint logeert in het kinderhospice en wij dan een paar dagen daarheen gaan. Iedereen blij maar ja wat gaan we dan die laatste vakantiedag doen. Beetje gegoogeld en soms hoef je helemaal niet ver weg te gaan om het leuk te hebben. Avonturenpark Hellendoorn bleek tot 21.00uur open te zijn en wanneer je dan na 15.00uur komt kost het je de helft. Dat is natuurlijk helemaal fijn en zo toog ik tegen 4en samen met de meiden naar Heksendoorn en slot Griezelsteyn. Het was superleuk en een echt spookhuis dat slot...eng hoor, maar super gaaf. De meiden in alle snelle en spannende attracties geweest, toch een gezellige afsluiting van de vakantie.
Quint had 's middags weer niet geslapen en spookte 's avonds behoorlijk met zijn saturatie, kon dus thuisgekomen uit het spookhuis gelijk aan de slag met het spookje thuis. Heb er een hele tijd bijgestaan en meneer dipt zonder pardon zo tot 51 en klimt dan weer langzaam omhoog en dipt weer naar beneden. Snurkt een beetje, ademt even niet en verder merk je niks aan hem. Het lijkt er wel op dat wanneer hij 'smiddags niet slaapt 's avonds veel eerder en vaster slaapt en daardoor ook zo alarmeert. Omdat hij laat klaar was met zijn voeding ging hij ook laat aan de kapbeademing maar ook met het idee dat hij doordat de wintertijd in zou gaan zondagochtend niet zo heel vroeg de boel bij elkaar zou "tataten". Dat deed hij niet en heeft vanochtend dan ook tot  9uur lekker in zijn bed gelegen.
Morgen iedereen weer zijn normale ding, Quint gaat met de bus naar het ekj, Ard een ochtend naar zijn werk, de meisjes op de fiets naar school. Fijn vooruitzicht, dat zal dan ook de eerste maandagochtend zijn na 12 september dat ik weer kan sporten, al die maandagen in tussentijd was er wat, maar ja heb zo'n stapel post liggen en pgb-werk, NSGK werving en de rest, dat ik me misschien beter thuis nuttig kan gaan maken want de rest van de week staat de agenda dagelijks weer lekker vol.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Jeannet, fijn dat jullie een goede vakantie hebben gehad en je samen met de meiden een leuke afsluiter in Hellendoorn hebt gehad! Kan me je overwegingen goed voorstellen, het weer was achteraf gezien heel zacht, maar dat weet je van te voren niet en het is wel prettig om met 2 volwassenen te zijn, zodat je de takean kunt verdelen....alleen is en blijft een hele operatie. Wat een diepe dips heeft Quint zeg, is dit iets wat al lang zo is of komt het steeds vaker voor? Hij is een echte charmeur op de foto's! Sterkte met alles, ook deze week weer, groetjes Annemieke

anne zei

Hoi lieve familie,
Van Jeannet het adres gekregen en nu kan ik jullie weer volgen!!!! Wat een gave loopauto heeft Quint nu, zeg!!! Fijn dat hij nu ook lopend de boel onveilig kan maken, hihihi!!!! Jammer dat jullie niet naar Duinrell konden gaan, het was een leuke en goed georganiseerde dag, maar wel lang en heftig..... Onze held sliep ook direct in de auto naar huis en zondag was het flink bijtanken en veel slapen.... denk dat het voor jullie meiden wel een heel leuk park is, onze kids waren overal net te klein voor.... en het Tikibad is super... als je durft.... hahaha!!!!
Hou jullie taai en ga zo door met genieten van kleine dingen!!!!
Veel liefs Anne en co